乐飞英语网小学
五年级英语辅导卷子答案
日期:2018-07-06 10:44    编辑:乐飞英语网    来源:未知
五年级英语辅导卷子答案,英语学习不仅仅是读写记忆,多练习英语试题也是一个非常不错的英语提升方法,下面为了帮助五年级同学学习英语,大思英语小编给大家带来五年级英语测试卷答案,一起来学习吧。 五年级英语辅导卷子答案 听力部分(30分) 一、听录音,选

  五年级英语辅导卷子答案,英语学习不仅仅是读写记忆,多练习英语试题也是一个非常不错的英语提升方法,下面为了帮助五年级同学学习英语,大思英语小编给大家带来五年级英语测试卷答案,一起来学习吧。

  

   五年级英语辅导卷子答案

   听力部分(30分)

   一、听录音,选出你所听到的单词或词组,读两遍。(10分)

   ( ) 1. A. card B. catch C. cartoon

   ( ) 2. A. let B. lesson C. listen

   ( ) 3. A. wash B. watch C. which

   ( ) 4. A. butterfly B. dragonfly C. firefly

   ( ) 5. A. white B. write C. bright

   ( ) 6. A. 6:15 B. 7:15 C. 6:45

   ( ) 7. A. toothache B. backache C. headache

   ( ) 8. A. walk carefully B. sit quietly C. sing loudly

   ( ) 9. A. carry big things B. glow at night C. dance in the flowers

   ( ) 10. A. touch your knees B. lift up your right leg. C. put your feet together

   二、根据你所听到的问句,选出正确答句,读两遍。(10分)

   ( ) 1. A. Yes, I do. B. Yes, I can. C. Not yet.

   ( ) 2. A. Yes, I’m Tom speaking. B. Yes, speaking. C. Yes, I’m Tom.

   ( ) 3. A. About half past eight. B. At a quarter to seven. C. They’re seven.

   ( ) 4. A. I have PE and Chinese. B. We like Maths. C. I don’t like Chinese.

   ( ) 5. A. We often cook food. B. They are watching TV. C. They often do housework.

   三、听录音,完成短文,读三遍。(10分)

   1、We are from different countries. I’m from . He’s from .

   2、How does Yang Ling her weekends? She often cartoons.

   3、It is . The students are about their weekends.

   4、 your hands on your , please.

   5、I thirsty. I can a glass of water for you.

   笔试部分(70分)

   一、 选出画线部分读音不同的单词。(5分)

   ( ) 1. A often B. those C. over D. photo

   ( ) 2. A have B. cake C. name D. table

   ( ) 3. A computer B. usually C. puppet D. student

   ( ) 4. A please B. breakfast C. sweater D. bread

   ( ) 5. A scarf B. quarter C. party D. bar

   二、 写出下列词组的英语或汉语。(1-5题为10分,6-7题为5分。15分)

   1. 集邮 __ ____ 2. 住在中国______________________

   3. 在周二上午 __ ____ 4. 谈论 ____

   5. 忙碌的一天 ____ __ 6. at once ______

   7. different countries __ ____ 8. stay in bed ___

   9. a quarter to twelve __ ____ 10. speak loudly ___

   三、将正确答案的序号填在题前的括号内。(15分)

   ( ) 1. David likes ___________ photos and ___________ flowers.

   A. taking, grows B. taking, growing C. takes, grows

   ( ) 2. The boy ___________ the Internet every day.

   A. is surfing B. surf C. surfs

   ( ) 3. ___________ music, please .

   A. Listen B. Listen to C. listen to

   ( ) 4. I often play football ___________ the weekends.

   A. in B. on C. at

   ( ) 5. The students are ___________follow the orders.

   A. trying to B. trying C. try to

   ( ) 6. —Do you have ___________ hobbies?

   —Yes, I do.

   A. some B. any C. a

   ( ) 7. The girl can skate, ___________the boy can’t.

   A. but B. and C. to

   ( ) 8. I can play ___________ football . My sister can play ___________ violin.

   A. the; the B. the; / C. / ; the

   ( ) 9. David goes to school ___________ Monday ___________ Friday by bus.

   A. on; and B. from; to C. for; to

   ( ) 10. My brother ___________ books now.

   A. reads B. reading C. is reading

   四、从Ⅱ栏中找出能回答Ⅰ栏中问题的选项,并将其序号填入题前的括号内。( 5分)

   I II

   ( ) 1. Hello, may I speak to Helen? A. She often draws pictures.

   ( ) 2. What is she doing there? B. She is singing.

   ( ) 3. What day is it today? C. I’ve got a bad cough.

   ( ) 4. What’s the matter? D. It’s Saturday.

   ( ) 5. What does Nancy usually do on Sundays? E. Sorry, wrong number.

   五、根据中文完成句子,每空一词。(10分)

   1.Helen放学后通常做什么?她通常做家庭作业。

   What _ ___ Helen usually do after school? She usually does ___ __ homework.

   2.星期三上午我们上什么课?我们上英语和计算机课程。

   What __ __ do we have __ _Wednesday morning ? We have and Computer Studies.

   3.你母亲有一些爱好吗?是的,她有。她喜欢洗衣服。

   __ __ your mother have any __ __? Yes, she _ ___.

   4.用你的右手触摸你的左脚。

   ________ your right hand _______ your left foot .

   六、用所给单词的适当形式填空。(5分)

   1. It’s ten past four. The girls ___________ (play) games.

   2. There ___________ ( be ) two swings and a slide in our school.

   3. Do you like___________ (skate)?

   4. My sister___________ ( have) a nice box.

   5. Please show your stamps to___________. (she)

   七、按要求完成下列句子,每空一词。(10分)

   1. There is some water in the glass. (改为一般疑问句)

   ___________ there ___________ water in the glass ?

   2. I feel ill now. (对划线部分提问)

   ___________ ___________ you feel now?

   3. I like playing chess.(改为否定句)

   I ___________ like ___________ chess.

   4. better, hope, I, you, soon, get (连词成句)

   .

   5. are, different, we, from, countries (连词成句)

   .

   八、阅读理解(10分)

   (A)

   阅读短文判断正误,正确的写 T,错误的写 F。 (5分)

   Helen usually gets up very early in the morning. She often goes to school at about half past seven. She has her first lesson at eight o five. She doesn’t go home at noon. She has lunch at a quarter to eleven at school. After lunch, she has a rest for half an hour. Then she plays games with her classmates. Classes are over at half past four. Helen goes home with her friends at about five. At six thirty, she has supper with her parents. She goes to bed at half past nine. That’s Helen’s day.

   ( ) 1. Helen usually gets up late in the morning.

   ( ) 2. The first lesson begins at about half past seven.

   ( ) 3. Helen doesn’t have lunch at home.

   ( ) 4. Helen goes home with her classmates at about four.

   ( ) 5. Helen goes to bed at nine thirty.

   (B)

   阅读短文并选择正确答案。(5分)

   My name is Yang Ling. I’m a student in a primary school here. I have four lessons in the morning and three lessons in the afternoon. I have Chinese, Maths, Art, Science, Social Science and Computer Studies. I like Maths and Art. But my friend Lily doesn’t. She likes Art and Computer Studies. Many students in our school like Art very much. They like drawing pictures. Some students like sport. They usually play football and basketball after school. On Saturdays and Sundays, I usually do housework. Sometimes I make model cars with my classmates.

   ( ) 1. How many lessons does Yang Ling have a day?

   A. Four. B. Six. C. Seven.

   ( ) 2. Who is Lily?

   A. Yang Ling’s friend. B. Yang Ling’s sister. C. Sorry, I don’t know.

   ( ) 3. What subjects does Lily like?

   A. Art and Maths. B. Art and Computer Studies. C. Art and Social Science.

   ( ) 4. What do some students usually do after school?

   A. Play football and baseball. B. Play basketball and football. C. Play football and volleyball.

   ( ) 5. What does Yang Ling usually do at the weekends?

   A. Draw pictures.

   B. Do housework and make model cars.

   C. Do homework and make model planes.

   2010年《牛津小学英语5B》期末测试题

   听力文字稿及参考答案

   听力文字稿

   一、听录音,选出你所听到的单词或词组,读两遍。(共10小题;每小题1分,满分10分)

   1. I catch insects at the weekends.

   2. Listen! The girls are singing.

   3. I often wash clothes in the evening.

   4. There’s a dragonfly on the wall.

   5. The man in white is Tom’s father.

   6. It’s a quarter past six.

   7. Jim has got a headache.

   8. Please sit quietly and listen to me.

   9. Fireflies can glow at night.

   10. Stand in a line. And put your feet together.

   二、根据你所听到的问句,选出正确答句,读两遍。(共5小题;每小题1分,满分5分)

   1. Are you ready for class?

   2. May I speak to Tom?

   3. What time is it?

   4. What subject do you like?

   5. How do your parents spend their weekends?

   三、听录音,完成短文,读三遍。(共5小题;每小题2分,满分10分)

   1、We are from different countries. I’m from China. He’s from Japan.

   2、How does Yang Ling spend her weekends? She often watches cartoons.

   3、It is Monday. The students are talking about their weekends.

   4、Put your hands on your head, please.

   5、I feel thirsty. I can get a glass of water for you.

   参考答案

   听力部分

   一、听录音,选出你所听到的单词或词组,读两遍。(共10小题;每小题1分,满分10分)

   1.B 2.C 3.A 4.B 5.A 6.A 7.C 8.B 9.B 10.C

   二、听录音,给下列图画标上正确的序号,读两遍。(共5小题;每小题1分,满分5分)

   5 1 2 4 3

   三、根据你所听到的问句,选出正确答句,读两遍。(共5小题;每小题1分,满分5分)

   1.C 2.B 3.A 4.B 5.C

   四、根据你所听到的对话及问题,选择正确的答案,读两遍。(共5小题;每小题1分,满分5分)

   1.C 2.B 3.B 4.C 5.A

   五、听录音,完成短文,读三遍。(共5小题;每小题1分,满分5分)

   French; lives; ships; listening; him

   笔试部分

   一、写出下列词组的英语或汉语。(共10小题;每小题1分,满分10分)

   1. collect stamps 2. learn…from… 3. on Tuesday morning 4.talk about 5.write an e-mail to me

   6. 立刻 7. 相同的爱好 8. 呆在床上 9. 11:45 10.大声地说

   二、将正确答案的序号填在题前的括号内。(共15小题;每小题1分,满分15分)

   1.B 2.C 3.B 4.C 5.A 6.A 7.B 8.A 9.C 10.C 11.B 12.C 13.B 14.C 15.A

   三、从Ⅱ栏中找出能回答Ⅰ栏中问题的选项,并将其序号填入题前的括号内。(共5小题;每小题1分,满分5分)

   1.E 2.B 3.D 4.C 5.A

   四、看图完成对话,每空一词。(共10小题;每小题1分,满分10分)

   1.Where; America; speak; English 2.does; spend; his; takes; about; do

   五、用所给词的适当形式填空。(共10小题;每小题1分,满分10分)

   1. to water 2.are playing 3.are 4. cards 5.skating 6. watch 7.has 8.Nancy’s 9.her 10.go

   六、按要求完成下列句子,每空一词。(共5小题;每小题2分,满分10分)

   1.Is; any 2.How; do 3.What; does 4.don’t; playing 5.time; for

   七、阅读短文并判断正误,正确的写 T,错误的写 F。 (共5小题;每小题1分,满分5分)

   1.F 2.F 3.T 4.F 5.T

   八、阅读短文并选择正确答案。(共5小题;每小题1分,满分5分)

   1.C 2.A 3.B 5.B 5. B

   五年级英语辅导卷子答案。小学教育对孩子们至关重要,家长和老师都要在教育孩子上面多下功夫,这样才能使孩子更加健康的成长,下面大思英语小编为大家带来小学生五年级英语怎么辅导,希望能够对小学生学习生活有所帮助。

  

   一、学习英语组织课堂教学,诱发学生的学习兴趣

   语言是思维的工具,为了使小学生的思维尽快地与英语联系起来,在英语课堂组织教学中,应尽可能使用英语,做到课堂教学英语话一排除对母语的依赖和母语的干扰,并辅助以手势、动作、表情等,让学生边听边理解老师的意图,在日复一日的反复训练中使学生足渐达到听懂记牢的水平。如教Listen to the tape——recorder时,可反复指着自己的耳朵和录音机示意给学生,通过反复多次的示意后,学生就明白了。又如叫Look at my mouth则指指眼睛,然后再指指自己的嘴,配之以适当的表情,学生就心领神会了。这样,通过日积月累,学生就会听懂很多的课堂用语。为学生创设英语语言环境奠定了基础,从而培养学生直接理解、直接学习、和直接应用英语的习惯。用英语组织课堂教学,可给学生耳目一新的感觉,一下子把学生的注意力吸引了过来。使他们对英语课,产生浓厚的兴趣。

   二、运用情景教学法,培养学生的学习兴趣。

   小学生的年龄小,接受抽象事物的能力差,他们的感性大于理性,因此,教学中的直观性,特别是对低年级学生,就有其特别的意义。

   在课堂教学中,要注意创设情景,多采用看图,听录音等方法,让学生在一定的语言环境中听、说;采用防说、歌曲等,设法在学生面前描绘出一副副图画,让学生边听边理解。这样,将学生置身于情景之中,使学生在自觉和不自觉的状态中去看、去听、去说、去感觉,达到掌握和运用英语的目的。运用情景教学法,使学生积极参与教学活动,在乐中学,培养学生的语言交际能力。

   1、创设生活情景

   将真实生活情景引进课堂,缩短课堂教学与真实生活距离,给学生提供语言交际的好机会,譬如:在教学A同学在B同学家窜们的一段对话,可先教室的前面布置一番,然后让A同学在外面敲敲们说:My I come in?B打开门说:Oh,it is you,A,come in please!

   将A让进屋后说:Set down please!Would you like coffee or tee?A说:Coffee please!B转身给A倒了一杯咖啡,递给他说:Here you are!A有礼貌的点头说:Thank you!由于这种对话的内容、形式都贴近生活,所以学生乐说、爱学,积极性特别高,争先恐后地举手要求对话练习。这样不仅培养了学生在特定场合与人对话的能力,而且不知不觉间养成了礼貌用语的好习惯。

   2、在实景中学习英语单词

   我们知道,人们对客观世界的认识是从感觉到知觉开始的。感知是认识其他活动的前提,没有感知,就没有认识。而感知过程离不开客观事物本身存在。把英语教学放在实际场景中进行,这不但强化了英语语言的训练,而且发展了儿童的智力。通过学生的语言实践,在字母、单词、句型中发展思维。如在叫vegetables(蔬菜)这课的单词时,事先可以准备些事物,在课堂上,拿这事物逐一给学生说,使学生很快将词义与读音联系起来。又如要学生将见过的动物用简笔画画出来,tiger(老虎)、dog(狗)、pig(猪)、cat(猫)等,通过录音,看口型模仿说。学生们的画创设了实际情景,他们看着自己的画,兴趣盎然!

   3、借助动作

   小学英语课堂教学,可以视为师生的共同活动,有些行为动词和词组完全可以采用具体的动作使学生理解。如,在教学生dance (跳舞)这个单词时,我先放一段优美的音乐,让一个学生在教师前翩翩起舞,同学们一下子就猜出来他在干什么,这时教dance一词,同学们自然就会把这个读音和跳舞这个动作联系起来。然后拉起同学们的手说:Let dance together!(让我们一起跳舞。)师生共舞,同学们兴趣就会更达到高潮。实践证明,运用情景教学法,能充分调动学生众多感官参与语言学习,能激发学生的学习兴趣。在教学中全体学生一旦被激活,教学能取得很好的效果。

   三、运用多种教学方法,巩固学生的学习兴趣。

   教学有法,叫无定法。教学方法的优劣,是否引起学生学习兴趣的关系很大。外语教学的实践性很强,因此,就要以灵活多样的方法组织学生进行广泛的语言实践活动。针对小学生喜说爱动、争强好胜、爱模仿、怕羞感少等心理特点,开展各种形式的巩固活动,使学生的大脑皮层始终处于兴奋状态,延长和巩固学生的学习兴趣。有时候甚至可以借助一些英语软件来帮助学生学习英语,推荐能飞视听学习软件,这款软件不仅能加强学生对学习英语的兴趣,还能让学生学好英语,把英语应用到生活上。

   1、在玩中学,在游戏中学有所得

   游戏是一种能引起学生学习兴趣的好方法,尤其是低年级英语教学的基本活动,灵活运用各种游戏,可以引起学生的极大兴趣。因此,在教学中,教师不但要鼓励学生玩,还要组织学生玩,和学生一起玩,引导学生玩得有意义。

   1) 听听做做。在48个音标都叫完后,为了让学生能熟练掌握它们的发音及拼读方法,可将48个音标作成头饰摆在讲桌前,元音着红色,辅音着黑色,然后让学生听音并迅速地戴上相应的音标头饰,请戴辅音头饰的同学做两边的搭桥这,戴元音头饰的同学做过桥者。同学们一起唱London B bridge这首歌,唱到最后桥踏下,一个学生被卡住,其余学生便拼读出这三个音标。通过此游戏,不仅使学生复习了所学的音标知识,同时也培养了他们的拼读能力和快速反应能力。

   2)问问猜猜,当学生掌握了一些单词和一些基本句型后,可将几张学过的单词和图片贴在黑板上,让学生们依次说一遍。然后将图片顺序打乱,编上号,遮住图片内容,让学生回答What’s in picture 1(2)…… Is it a …? Yes \ No。这样,学生们的注意力很集中,兴趣很高,都抢着猜图片中的内容。在很轻松,愉快的氛围中,既复习了单词,也巩固了所学的句型。

   3)画画拼拼。为让学生巩固所学的四会单词(既会听、说、读、写),可设计这种游戏Drawn a pig,Please。教师边说边在黑板上画一头猪,然后迅速的让学生在玻璃板上仿画,画好后拿到幻灯下显示给大家看。然后,老师说Spell the word ‘pig’,please!学生一个接一个的站起来指着自己的画拼p—i—g \ pig \。每当一位学生展示完毕,学生为他鼓掌。学生们受到鼓励,无拘无束,发言更加勇要,争先恐后。

   英语游戏由于带有比赛的性质,参加游戏的人都抱有获胜的心理,这就使参加活动的学生有兴趣学、积极去学,并有助于克服腼腆羞怯的心理障碍。孩子们在游戏中,不仅陶冶了情操,而且激发了表达的欲望,提高了口语实践能力,很大限度地调动了学生的主动性和积极性。

   2、在歌中巩固所学的知识

   小学生生性活泼,爱唱爱跳。针对这一特点,在教学过程中应着力引导,培养他们的兴趣。如在学完人体器官名称后,我便教他们唱heard and shoulders(脑袋和肩膀),以加深他们对所学单词的认识,优美的曲调再配上相应的动作,同学们都饶有兴趣,歌曲的魅力是无穷的,教完句型I am a boy,you are a girl。将编成歌,再加上手势,学生们很快就学会唱了,而且说得也比以前流利多了。简短、有趣的歌曲,寓学于乐,学生在活泼、轻松、愉快的气愤中自然地获得了英语知识和技能,开阔了视野,发展了智力,提高了教学质量。

   为了祖国的花朵的更加全面的发育,我们要做好以上工作,让孩子在课堂上越益的喜欢英语。

   以上就是大思英语小编为大家精心整理的五年级英语辅导卷子答案,希望我们同学们能够认真的阅读,课后英语学习多加练习英语试题,提高英语学习能力。

  
 

  • 本类最新
  • 时尚
  • 新闻
  • 生活
  • 视觉
  • 微爱
返回顶部